Secondhand-butikerna går bra

Det går bra för secondhand-butikerna i Skaraborg. I exempelvis Mariestad har butiken sålt för nästan 30 000 kronor bara på en dag. - Vi har ökat försäljningen varje år, säger föreståndaren Mats Degeryd för secondhand-butiken i Mariestad.
En rundringning som Radio Skaraborg har gjort visar, att secondhand-butikerna ökar sin försäljning varje år. Butiken i Mariestad drivs av Svenska kyrkan och frikyrkorna. Den startades för nio år sedan. Första hela månaden sålde butiken för 27 000 kronor. Det ska jämföras med en toppförsäljning på 28 000 kronor under bara en dag den senaste tiden. Mellan 25 och upp till 50 kassar med kläder och andra produkter lämnas in under en dag. Överskottet från försäljningen skickas till barn i Rumänien, Litauen och Estland. Det blir ungefär en och en halv miljon kronor varje år från secondhand-butiken i Mariestad. - Vi får många brev som bevis på att pengarna verkligen kommer fram, säger Mats Degeryd.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".