S-utspel: Mariestadspartiet sviker väljarna

I kommunalvalet i höstas röstade mer än var femte väljare på det nya lokala Mariestadspartiet. Bara några månader efter valframgångarna får partiet nu hård kritik av det socialdemokratiska oppositionsrådet Ulla Göthager. - Deras vallöften om ny politisk organisation med färre politiker och mer resurser till fotfolket har redan brutits, hävdar Ulla Göthager.
Mariestadspartiets ordförande Jan-Erik Jansson försvarar utökningen av politiker i ett par av kommunens nämnder med att fem partier nu samarbetar om att styra Mariestad. - För att så många som möjligt ska få insyn i styrelser och nämnder var vi tvungna att utse fler ersättare i dels socialnämnden, och dels i kommunstyrelsens arbetsutskott. Några brutna vallöften är det inte tal om. Socialdemokraterna får säga vad de vill, säger Jan-Erik Jansson till Sveriges Television Västnytt.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".