Johan Andersson vill lämna Villa - igen

Annandagsbandyn blev den fest som Villa Lidköpings fans hoppats på. Villa tog hem segern mot Hammarby med 6-4 (3-2).
Villas bäste spelare var nyligen hemkomne Johan Andersson, en spelare som sannolikt lämnar Villa för att åter spela i Ryssland istället:
- Jag har fått ett erbjudande som är svårt att säga nej till, säger Johan Andersson.

Det är bara två månader sedan som Johan Andersson gjorde spelcomeback i Villa efter att ha varit utlånad till en annan rysk klubb, Zorkij. Då hade Andersson skrivit på ett femårskontrakt med Villa. Nu vill han bryta det kontraktet och spela för Raketa Kazan istället:

– Jag har grunnat några dagar och budet är väldigt svårt att tacka nej till. Det skulle vara jävligt jobbigt att lämna det här också, men man får inte så många chanser i livet. Jag tror att jag skulle ångra mig om jag tackade nej, säger Andersson.

Formellt har han året ut på sig att bestämma sig, men har han redan tagit upp saken med Villa. Sannolikheten för att han lämnar Villa är hög:

– Innerst inne har jag bestämt mig, men jag har ett lag och en förening som jag tycker om och ser upp till. Det känns jobbigt och är ett jobbigt beslut men bandy är liten och pengarna stora där borta. Vilken spelare som helt som får ett sådant erbjudande sticker, det tror jag. 

Uppgifterna kommer precis när Villa börjat få ordning på spelet efter en svajig början på säsongen. På annandagen knep laget vinsten med 6-4, trots att Hammarby länge var det dominerande laget:

– Vi är starka och bra tränade. Därför orkade vi vända spelet. Sedan fick vi bra is och körde på. Det var i och för sig Hammarby som hade spelet även i andra, men det var vi som gjorde målen, säger Johan Andersson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".