600 protesterar mot Telias pensionssvek

Sven-Olof Isaksson från Falköping åker idag till Stockholm för att träffa sin fackliga ledning om den uteblivna avtalspensionen från hans före detta arbetsgivare, Telia. Med sig i bagaget har han en protestlista med sexhundra namn.
Sven-Olof Isaksson jobbade som teletekniker i Telia, när bolaget började sälja av och privatisera delar av företaget. Isaksson följde med till privatiserade Swedia Networks, och där blev han senare av med sitt arbete. Trots 30 år i yrket får han och andra berörda före detta Telia-anställda inte ut de pensionspengar de utlovats tidigare av Telia. Telias ledning hävdar att det avtal som fanns bara gäller det statsägda företaget Telia, och inte de bolag som de anställda följt med till vid utförsäljningarna. I eftermiddag träffar Sven-Olof Isaksson fackförbundet SEKO:s förbundsordförande i Stockholm. SEKO organiserar de statligt anställda. - Målet är att få förbundsstyrelsen att tänka om så vi kan gå till statsmakterna med frågan, säger Sven-Olof Isaksson. De har gjort fel och måste ta sitt ansvar.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".