Kommunledning i Hjo träffar "Tuben"

Igår kom chockbeskedet att 75 anställda på tubfabriken Norden Tubes i Hjo varslas om uppsägning. Redan idag ska kommunledningen och arbetsförmedlingen träffa företagsledningen på ''Tuben'' för att diskutera framtiden. - Det här är väl det största varslet någonsin i Hjo, tror kommunalrådet Torbjörn Birgersson (fp) i Hjo.
Mer än var tredje drabbas av varslet på Norden Tubes. Flera av de varslade har sin man och fru på samma arbetsplats. Det betyder att vissa hushåll kan drabbas särskilt hårt av varslet på tubfabriken. Nu hoppas kommunledningen att arbetsmarknaden i Hjo (med många småföretag), och i grannkommunerna ska lösa en del av problemen. Idag ska diskussionerna med företaget också handla om utbildningsmöjligheter för de varslade. - Vi ska gå igenom förutsättningarna och ta fram en åtgärds- och handlingsplan, säger Torbjörn Birgersson.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".