Falköping

Ekologiskt bageri har lagts ned

Sätuna Hembageri i Stenstorp har slagit igen efter fem år.

Ägaren Erik Ekstrand valde att lägga ner, eftersom arbetsinsatsen blev för stor.

- Efterfrågan har ökat och jag klarar inte att hantera den ökningen själv och att anställa en till är inte lönsamt, säger Erik Ekstrand före detta ägare av Sätuna Hembageri.

Han packar ner det sista från hyllor och skåp i bageriet, där 500 bröd i veckan har bakats, på ekologiskt mjöl.

Utrustningen har han sålt till en skola.

Trots att det har varit stor efterfrågan på brödet, så har han inte lyckats hitta någon som vill ta över.

- Tyvärr har jag inte hittat någon som vill ta över. Det har funnits intressenter, men som vill satsa så mycket som krävs, säger Erik Ekstrand.

Själv flyttar han till Oxelösund och sadlar om till busschaufför, men lämnar inte dörren helt stängd för nya bagerier i framtiden.

- Det finns planer på att starta upp ett frukostcafé i Nyköping, men först ska jag köra buss en tid, säger han.