Falköpingsbo erkänner knarkförsäljning

En 22-årige Falköpingsbo har erkänt att han sålt stora mängder narkotika till ett femtiotal personer i Skaraborg och övriga landet. Medgivandet gjordes i Skövde tingsrätt på fredagen.
Fem av de personer som mannen misstänks ha försett med narkotika förhördes under rättegången. Fyra av dem medgav att de köpt narkotika av 22-åringen.
Den huvudåtalade 22-årige mannen misstänks alltså för att ha sålt narkotika till ett värde hundratusentals kronor, främst rohypnoltabletter och hasch. Han har tidigare avtjänat ett fängelsestraff för grovt narkotikabrott.
22-åringen tros ha haft ett 50-tal kunder runt om i landet, men flertalet av de misstänkta köparna är från Falköping, Lidköping, Skara, Skövde och Tidaholm.
Den åtalade ska bland annat ha använt sig av internet och av SMS-meddelanden för att marknadsföra sina varor, och bevismaterialet består huvudsakligen av avlyssnade mobilsamtal där ynglingen talar sig varm för kvalitén på narkotikan.
Mannen misstänks även för att ha skickat knark på posten. En 19-åring från Falun berättade i tingsrätten igår att han idkat byteshandel av narkotiska svampar mot hasch med 22-åringen.
Mannen har erkänt att han sålt cannabis, rohypnol och svamp. Däremot nekar han till anklagelser om att även ha sålt GHB och opium.
Dom väntas falla den 21 februari.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".