Försvaret anställer 70 i Karlsborg

Försvarsmakten i Karlsborg kommer att få ett 70-tal nya tjänster i år och under början av nästa år. Arbetstillfällena hamnar i Karlsborg i samband med att försvaret centraliserar sin administration.
Det är redovisning och löneadministration som kommer att flyttas från flera andra garnisoner runt om i landet, bland annat Göteborg, Skövde och Såtenäs.
Tanken är att rationalisera arbetet för att slippa onödiga utgifter. Under början av nästa år kommer också en central telefonväxel att upprättas i Karlsborg med ett tiotal anställda.
Beskedet om de nya jobben är en glad nyhet för den anrika men hårt prövade försvarsorten Karlsborg. För tio år sedan försvann 500 jobb i ett slag när flygflottiljen F6 lades ner, och sedan dess har ytterligare lika många jobb försvunnit.
Nu försöker försvaret hitta människor i Karlsborgsområdet som vill arbeta med redovisning, administration och i telefonväxel.
- Vi håller på att rekrytera för fullt. Huvuddelen av dem vi tänker anställa kommer vi att hämta från Karlsborg med dess omgivningar, säger major Bengt-Åke Nilsson på serviceenheten vid Skövde garnison.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".