Götene

Efterlyser värdfamiljer för ungdomsutbyte

I april kommer sju thailändska ungdomar till Götene för att delta i ett ungdomsutbyte, men fortfarande fattas hälften av värdfamiljerna.
För att utbytet ska bli verklighet måste fler anmäla sitt intresse, berättar Jessika Karreskog, som är ansvarig för ungdomsutbytet:
– Vi behöver fyra familjer till.

14 ungdomar - sju svenska och sju thailändska - ska under tio veckor bo två och två i värdfamiljer i Götene.

– Vi har tre familjer helt klara. Vi söker fyra familjer till och jag hoppas att folk nu ska börja känna sig redo för att bestämma vad de vill göra i april, maj och juni, säger Jessika Karreskog.   

En av familjerna som anmält sitt intresse och nu väntar på sina två gäster är Michel och Jenny Sandsjö och deras barn Hugo och Hilma.

– Det känns jättekul och jättespännande att få träffa de här personerna, säger de.

Ännu vet familjen alltså inte vilka gästerna är, men förberedelserna pågår för att ta emot dem i villan:

– Vi är på gång med att göra om Hugos lekrum till sovrum åt dem, berättar Michel Sandsjö.

Ungdomarna är i 20-årsåldern och ska få prova på att jobba på lokala företag och för thailändarnas del handlar det också om att ta del av svenskt vardagsliv.

- Det kanske är spännande för den personen att komma till en barnfamilj och se hur det fungerar här, tror Jenny Sandsjö.

Jessika Karreskog hoppas och tror att anmälningar ska komma in så att man får ihop de fyra värdfamiljer som fattas:

- Jag söker familjer som tycker att det är otroligt kul att lära känna unga vuxna som är på väg ut i livet och som just nu söker sin väg. Dessutom får man ju uppleva den asiatiska och thailändska kulturen i sitt hem.