Ny kris för Skövde flygplats

Flygtrafiken mellan Skövde och Arlanda går dåligt. Passagerarantalet är så lågt att flygbolaget Skyways kräver att kommunen skjuter till två miljoner kronor för att man ska fortsätta flygtrafiken. - Vi har inte fått någon konkret förfrågan från Skyways. Men vi tror att det finns andra vägar att ta sig ur krisen, menar Skövdes kommunalråd Erland Johnsson (c).
Flygbolaget Skyways vill istället diskutera en flyglinje mellan Skövde och Köpenhamn via Växjö. En sådan flyglinje skulle kunna vara ekonomiskt bärkraftig. Frågan ska nu analyseras närmare mellan Skyways och Skövdes flygplatsbolag. Skövde kommun har i genomsnitt satsat tio miljoner kronor årligen i flygplatsen sedan starten i slutet av 80-talet, och satsningen har genom åren ifrågasatts och kritiserats hårt. Passagerarantalet från Skövde noterade ett bottenrekord (cirka 10 000 resenärer) i fjol.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista