Var tionde lärare sjukskriven i Gullspång

I Gullspång är nästan var tionde lärare långtidssjukskriven. Och ohälsan bland lärarna ökar snabbt i hela landet. Det visar en undersökning som Lärarförbundet tagit fram.
Men i Grästorp är situationen bättre. Grästorp är den kommun som har lägst andel långtidssjukskrivna lärare i Västra Götaland.
Lärare och förskollärare är de yrkesgrupper där ohälsan ökar snabbast just nu, enligt Lärarförbundets undersökning.
I hela landet var det i november förra året 12 300 lärare och förskollärare i kommunal tjänst som var varit sjukskriven så länge. I 58 kommuner var sjuktalen högre än tio procent.
I Skaraborg är det alltså Gullspång som toppar sjukligan. Därefter kommer Vara med 8,4 procent sjukskrivna och även Falköping redovisar enligt lärarförbundet höga siffror. Resten av Skaraborgskommunerna redovisar siffror på mellan drygt fyra och sju procent.
I Västra Götaland har Munkedal i gamla Bohuslän högst sjuktal med rekordhöga 14,5 procent. Grästorp och Hjo bryter mönstret. Grästorp har regionens lägsta siffror, 3,3 procent och det gör den till Sveriges sjunde friskaste kommun.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".