Polisen tror inte att pizzeriabranden var anlagd

Polisen misstänker inte längre något brott i samband med branden i en pizzeria i Skövde i går. Vittnen till branden har beskrivit en bil som passerade vid tiden för branden, men polisen har fått kontakt med bilföraren och avfärdat den personen från utredningen.
I två dagar har polisens tekniker undersökt brandplatsen och pratat med vittnen till den häftiga brand som totalförstörde Pizzeria Benidorm i Skövde natten till igår. Till att börja med fanns det en teori om att branden var anlagd, men kriminalkommissarie Lars Johansson säger att man nu i stort sett har avskrivit mordbrandsteorin och i stället tror att branden har en naturlig förklaring. Under den tekniska undersökningen har polisen hittat en del föremål som kommer att undersökas närmare, bland annat på Statens Kriminaltekniska Laboratorium i Linköping, men man vill inte avslöja vad det är för föremål. Kriminalkommissarie Lars Johansson säger till Radio Skaraborg att polisen har en möjlig brandorsak, men måste nu få den bekräftad. Och de undersökningarna som nu väntar kommer att ta ytterligare några dagar. Branden utbröt vid midnatt natten till torsdagen. Räddningstjänsten lyckades släcka branden innan den hunnit sprida sig, men pizzerian totalförstördes. Det var ingen som skadades i branden, men ett 20-tal hyresgäster fick evakueras.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".