Sex års fängelse för knarkaffärer

Den senaste stora knarkhärvan i Falköping har nu avslutats i tingsrätten. Åklagaren i målet kräver att den 22-årige huvudmannen döms till sex års fängelse.
22-åringen från Falköping hann inte mer än mucka från ett tidigare fängelsestraff innan han på nytt började med brottslig verksamhet. När han greps i december i fjol blev det en början på en stor utredning som kulminerade i fyra rättegångsdagar i tingsrätten. Han har erkänt att han sålt stora mängder rohypnol och cannabis, men enligt åklagaren kan han bindas till ännu större mängder. Hur många människor i Skaraborg som varit hans knarkkunder är det ingen som vet, men avlyssnade telefonsamtal ger en fingervisning om att han haft en mycket stor kundkrets, minst ett 40-tal personer. Men telefonavlyssningen är något som kritiserats av mannens advokat. Man menar att avlyssningen i sig inte bevisar någonting och inte ska finnas med i åtalet mot honom. Nu hotas 22-åringen också av ett sexårigt fängelsestraff, och dessutom kräver åklagaren att han betalar en kvarts miljon kronor till staten. Så mycket bedöms nämligen den sålda narkotikan vara värd.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".