MARIESTAD

Nytt barn- och ungdomscentrum invigt

Mariestads nya barn- och ungdomscentrum invigdes på fredagen.
I nya lokaler i Mariestads sjukhus ska nu medicin- psykiatri- och habiliteringsavdelningarna jobba tillsammans - något som ska förbättra både vård och tillgänglighet.

Magnus Landgren, som är barnläkare på Skaraborgs sjukhus, är en av dem som ska arbeta i de nya lokalerna. Han är nöjd med hur allting blivit, säger han.

- Till exempel om det kommer ett barn med rörelsehinder  som åker rullstol så ska barnet både kunna komma till barnmedicin och ta prover och få sin stol utprovad på handikappförvaltningen. Och om barnet har problem av psykisk karaktär ska det kunna få träffa stödpersonal, säger Magnus Landgren.

Tanken är dels att vården ska förbättras när de olika avdelningarna har tillgång till varandras kompetens på nära håll, men också att krånglet för föräldrarna ska minska nu när allt finns på samma ställe.

En av de föräldrar som fanns på plats på invigningen med sonen Viktor var Marita Nilsson från Mariestad. Hon hoppas mycket på det nya centrat, säger hon.

- Habiliteringen har ju legat inne i stan förut, nu kan vi ta bussen direkt hit och gör allting på samma ställe, säger hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista