Falköping

Andrum för Yllestad skola

Det blev inget beslut om skolförändringar på kommunfullmäktigemötet i Falköping igår. Ett beslut som i så fall skulle drabbat eleverna på Yllestad skola.
Socialdemokraterna fick igenom sitt krav på återremiss, vilket betyder att omorganisationen ska utredas ytterligare.

De borgerliga partierna har föreslagit att fjärde och femteklassarna flyttar från Yllestad skola till skolan i Vartofta, vilket upprört elevernas föräldrar.

Det socialdemokratiska oppositionsrådet Conny Johansson säger till Radio Skaraborg att man nu får möjlighet att utreda hela skolorganisationen så att inte bara små skolor på landsbygden drabbas.

- Vi tycker inte att den utredning man tagit fram ger den helhetsbild av en skolorganisation som vi vill ha, säger Conny Johansson.

Men nu skjuts alltså förslaget om förändringar i Falköpings skolor på framtiden.

Kommunalrådet Ulf Eriksson (c) beklagar att fullmäktige inte fattade beslut i frågan igår, men säger att han är öppen för en bred politisk uppgörelse. Dock är det viktigt att beslutet inte dröjer för länge, menar kommunalrådet. För då blir det svårt att hinna med en omorganisation till terminstarten i augusti.

- Ju längre fram på våren som vi kommer, ju svårare blir det för förvaltningen att genomföra och skapa förändringar, säger Ulf Eriksson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".