Skara

Advokat anklagar polisen för ryktesspridning

Advokat Lars Schmidt anklagar polisen för att ha begått ett rättsövergrepp i fallet med krogen Viktors i Skara, som i går förlorade sitt tillstånd att servera alkohol.
Anklagelsen gäller polisens uppgifter om att krogen på något sätt skulle vara förknippad med Hells Angels.
Lars Schmidt säger att en tänkbar möjlighet är att anmäla polisen till Justitieombudsmannen, JO.

Advokat Lars Schmidt kommer att överklaga ärendet till länsrätten, där han hoppas att krogen får sitt tillstånd tillbaka.

Samtidigt är han kritisk och anser att polisen begått övergrepp på krögaren genom anklagelser om att Hells Angels skulle vara inblandat i krogen.

Polisens uppgifter finns i ett brev som sändes till kommunen i den utredning som gjordes om krogen. Där skriver polisen i ganska allmänna ordalag om att Hells Angels har negativt inflytande på verksamheten.

Krögaren förnekar detta. Men polisens platsbefäl Villy Bustad står fast vid de uppgifter som polisen sen tidigare lämnat.

- Att uppgifterna i sig kan ses som luddiga beror på att det är svårt att få personer att vittna när det handlar om kriminella mc-gäng, säger Bustad.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".