Skövde

Inga sjätteklassare ska gå kvar i Skultorp

Skolnämnden i Skövde har beslutat att eleverna från Skultorp även i framtiden ska gå i Vasaskolan i Skövde från och med årskurs sex.
Därmed går nämnden emot flera föräldrars önskan att låta barnen stanna kvar i Skultorp även i sjätte klass.
- Det finns ingen anledninga att flytta barnen från en väl fungerande skola säger Göran Lidgren ordförande skolnämnden i Skövde.

- Vi lyssnar naturligvis på föräldrarna, men när det gäller Vasaskolan finns andra fördelar som väger över. Exempelvis att de får en fyraårsperiod på samma skola och att det är anpassad för ändramålet, säger Göran Lidgren.

Enligt skolnämndens beslut ska eleverna fortsätta gå i skolan i Skövde från årskurs sex och uppåt.

Enligt ett stort antal medborgarförslag som kommit in till kommunen anser flera föräldrar att barnen ska vara kvar i skolan i Skultorp även i årskurs sex

Men Vasaskolan i Skövde som byggdes om för snart 10 år sedan lämpar sig bättre anser politikerna då skolan har specialutrustning och nyare salar.

- Dessutom finns det andra strömningar av åsikter i Skultorp. Föräldrar som vill att barnen så fortsätta åka till Vasa, säger Göran Lidgren.

För att möta ett av skultorpsföräldrarnas önskemål så kan det bli tal om att förbättra utemiljön för de yngsta barnen på Vasaskolan i Skövde.

- Vi kan hålla med om att barnen inte får utlopp för sitt lekbehov, när de kommer till en skola med anpassad för äldre elever, men det ska vi se över, säger Göran Lidgren.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".