Ytterligare 500 kan beröras av Saabs varsel

Allt fler underleverantörer till biltillverkaren Saab Automobile i Trollhättan varslar sin personal om uppsägning. Trollhättans kommun räknar med att mellan 400 och 500 personer på de företag i kommunen som jobbar med Saab riskerar att bli uppsagda.
Saab Automobile ska dra ner personalstyrkan med 1 400 anställda för att försöka vända en kraftig förlust till en vinst. Den senaste veckan har två företag (Sem i Åmål och Trollhättans terminal) varslat sammanlagt 68 personer om uppsägning på grund av sitt beroende av Saab. Kommunledningen i Trollhättan räknar därmed att ytterligare uppemot 500 personer förlorar sina jobb i Trollhätteområdet. Nästa vecka ska Trollhättans kommun presentera ett åtgärdsprogram för att hantera situationen, där sammanlagt runt 2 000 anställda riskerar sina jobb på grund av krisen inom Saab Automobile.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".