Falköping

Skarp kritik mot valet av ny kommundirektör

Samtliga förvaltningschefer i Falköpings kommun och tjänstemannafacket SKTF är mycket kritiska till hur rekryteringen av en ny kommundirektör gått till.
– Vi brukar ha överläggningar om hur en sån här tillsättning så gå till men det har inte skett här, säger Lars-Åke Thor, ordförande i SKTF i Falköping.

I brev till kommunalrådet Ulf Eriksson (c) och kommunstyrelsens arbetsutskott skriver förvaltningscheferna och SKTF-facket, att de inte tänker närvara vid intervjun av den nya tilltänkta kommundirektören Annika Larsson på måndag.

– Eftersom tillsättningen av ny kommundirektör tydligen redan är klar finns vi ingen anledning att delta på inplanerat intervjutillfälle, skriver de åtta höga förvaltningscheferna i brevet.

Annika Larsson är för närvarande kommunchef i Tibro, och hon är tänkt att ersätta Ingvar Göteson som nu är kommundirektör i Falköping. Han ska gå i pension.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".