Rekordresultat ger inte högre löner i Skara

Skara kommuns bokslut för förra året är det bästa i kommunens historia. Men de kommunanställdas löner kommer inte att höjas på grund av rekordöverskottet på 24 miljoner kronor. - Vi kan inte använda överskottet så, säger kommunalrådet Barbro Hassel (s) i Skara.
Skara kommun har de senaste åren kraftigt förbättrat resultatet i sitt bokslut. Bokslutet för år 2002 (som ännu inte är offentligt) visar att kommunen gjorde ett rekordresultat. Orsaken är ökade skatteintäkter och att de anställda lyckats spara pengar. - Vi har stora pensionsutbetalningar framöver och kommer troligen att sätta av pengar till detta, säger Barbro Hassel. Samtidigt väntar hårda löneförhandlingar iår med de kommunanställda i framför allt Kommunal. Men några höjda löner ska inte de anställda i Skara kommun räkna med, trots rekordöverskottet. - Vi får inte flytta med pengar till iår och använda dem i verksamheten, förklarar Barbro Hassel.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".