Mullsjö

Nya brister upptäckta på skola

Efter att skolköket på Gunnarsboskolan i Mullsjö fått stänga sedan mögel upptäckts i köket - kommer nu nya larm om stora brister på skolan. För under flera års tid har Mullsjö kommun struntat i att kontrollera säkerheten i Gunnarsboskolans idrottshall.

Redskapen i hallen är nu så dåliga att eleverna riskerar att skada sig.

- Det är mycket som brister, säger idrottsläraren Jimmy Andersson som måste arbeta i den dåliga hallen.

Och bristerna är många: Plintar som saknar läder och stoppning, knäckta satsbrädor, basketkorgar som inte gå att hissa, sönderskuren vikvägg, uttjänta hoppmattor och dåliga golv - och allt detta gör att risken för att eleverna skadar sig är stor.

En del redskap har tagits bort men många finns kvar. Och på en del av de farliga redskapen har man klistrat fast röda varningslappar om att de inte får användas, men de används ändå.

- Vissa av plintarna är inte jättebra, men vi använder dem ändå, säger Gabriella som går på Trollehöjdskolan, och som har gymnastik i Gunnarboskolans idrottshall.

Peter Bååth, fastighetschef i Mullsjö kommun, säger att man helt enkelt missat att åtgärda den utdömda hallen och att det nu är högprioriterat.

- Det är en miss, men vi ska laga upp dem, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".