Nu avslutas de sista plusjobben

Under året försvinner de sista plusjobben i Skaraborg.
Det senaste året har kommunerna inte fått några statliga bidrag till plusjobben, och därmed går den här formen av sysselsättning i graven.
- Det är tråkigt tycker jag eftersom det varit en bra chans för mig att komma ut och få kontakter på arbetsmarknaden, säger Jenny Lennartsson som är 21 år och en av Mariestads kommuns plusjobbare.

Plusjobben infördes av den förra regeringen för att hjälpa långtidsarbetslösa tillbaka till arbetsmarknaden. Men den borgerliga regeringen tog bort de statliga bidragen från mars 2007.

En stor del av plusjobben i Skaraborg har redan försvunnit, och när det här året är slut så har alla anställningarna löpt ut eftersom anställningstiden i ett plusjobb är begränsad till max två år.

Sonya Johansson är 64 år och hennes anställning på servicehemmet Bagaren i Skövde tar slut i de närmsta dagarna.

- Det har varit mycket givande för mig att arbeta med gamla människor och jag tycker det är synd att den här formen av jibb försvinner, säger Sonya Johansson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista