Tibro

Stort intresse för tomter vid Örlen

Det nya stora villaområdet Bråbacka med 67 tomter vid sjön Örlen i Fagersanna norr om Tibro börjar nu bli klart för byggstart. Och intresset för att flytta dit är stort, enligt Tibro kommun.

Det har inte byggts några nya villaområden i Tibro kommun på de senaste 20-30 åren efter att Strandstaden i Fagersanna och Häggetorp kom till, och kommunen har varit inne i en negativ spiral med nedläggningar inom möbelindustrin och hög arbetslöshet.

Men Bråbackaområdet är ett trendbrott. Här investerar kommunen 25 miljoner på en ny småbåtshamn och en badplats vid det nya villaområdet för att locka hit bland annat barnfamiljer. Hälften av pengarna räknar kommunen att få tillbaka genom försäljningen av tomterna för 250 000 kronor styck.

Första etappen klar
El, vatten- och avlopp samt gator har snart dragits fram, och i första etappen finns 28 kommunala tomter klara att bygga på.

Dan Carlsson på tekniska kontoret i Tibro säger att intresset för att flytta till Bråbacka är stort:

- Vi har tolv stycken som tecknat sig för tomter och vi har några stycken som är på gång att lämna in byggnadslov så vi hoppas att de kan komma igång här i vår med de första husen.

Viktigt för framtiden
Dan Carlsson tror att Bråbacka är viktigt för Tibros framtida utveckling:

- Jag tror även det kan dra med sig en byggnation inne i Tibro, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista