Skövde

Socialchef kritisk till Brottsofferjours agerande

I förra veckan kom en ansökan från Brottsofferjouren östra Skaraborg till Skövde kommun om ett kraftigt höjt bidrag. Bara några dagar senare kom ett brev där jouren krävde svar omedelbart.

Skövde kommuner har tidigare om åren betalat ett årligt bidrag på 20 000 kronor till Brottsofferjouren östra Skaraborg. Men i ansökan för 2008 vill man ha ett betydligt högre belopp.

- Man har höjt sina anspråk till 100 000 kronor, säger Sven-Erik Söderlund, socialchef i Skövde kommun, som är mycket förvånad över jourens agerande.

Brottsofferjouren östra Skaraborg har ställt ultimatum alltför tidigt, anser socialchefen. Det har inte gått en vecka sedan jourens bidragsansökan blev komplett, och nämnden kan inte behandla den förrän tidigast om ett par veckor.

Gör ett bra arbete
Att Brottsofferjouren redan nu meddelar att de förbereder nedläggning tycker Sven-Erik Söderlund inte om. Och hur politikerna i socialnämnden i Skövde kommer att besluta, det kan han inte sia om:

- Vi vet inte alls någonting om var politikerna står.

Sven-Erik Söderlund tycker att Brottsofferjouren östra Skaraborg gör ett mycket bra arbete, och tror att varje ensklid kommun skulle ha svårt att nå upp till den nivån som jouren har.

- Det vore väldigt synd om de försvann, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".