Ny högskoleutbildning ska rädda byggbranschen

Det råder brist på byggnadsingenjörer i Skaraborg. Därför satsar Högskolan i Skövde till höstterminen på en ny utbildning till byggingenjör. Förhoppningen är att de studenter som väljer att utbilda sig här också ska välja att stanna kvar i området.
Byggingenjörsutbildningen har tagits fram av Högskolan i Skövde tillsammans med Chalmers Tekniska Högskola i Göteborg. Med i framtagningen av utbildningen finns även byggbranchen i Skaraborg. I regionen finns det ett stort behov av byggingenjörer. Högskolan hoppas på att elever som vill studera till Byggingenjör nu väljer att studera på hemmaplan. Förhoppningen är att dessa elever sen ska stanna kvar och arbeta i Skaraborg. Studenterna får på utbildningen jobba med moderna IT-verktyg för att kunna hänga med i den ständiga utvecklingen i branchen. Utbildningen inriktar sig också på miljövänligt byggande. Chalmers inblandning i programmet kommer märkas genom att hälften av undervisningen är förlagd till Chalmers Lindholmen i Göteborg.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".