Saknad sportfiskare funnen på Vänern

Den 74-årige man som försvann på Vänern på måndagen återfanns nu på morgonen välbehållen. Han försvann efter en fisketur norr om Mariestad, mellan Sjötorp och Otterbäcken, och ett stort spaningspådrag letade under natten efter mannen.
74-åringen kom inte tillbaka som till sina kamrater efter en fisketur på sjöns is på måndagen. Polis, militär från P4 i Skövde, kustbevakningen och räddningstjänsten letade fram till klockan 04.00 på tisdagsmorgonen i området. Vid 07.00-tiden återupptogs spaningarna, men efter en kort stund hörde mannen av sig. Det visade sig att 74-åringen hade åkt vilse på isen i den täta dimman. Han hade tagit sig iland med sin spark och tillbringade också natten på sin spark vid stranden nära Sjötorp. Han var varmt klädd och med hjälp av en liten brasa klarade han sig därför utan köldskador. När ljuset tilltog på morgonen sökte han hjälp i Sjötorp. Mannen är hemmahörande i Degerfors.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".