Bussföretag i Ardala överklagar skolskjutsbeslut

Ett litet bussföretag i Skara som gått miste om entreprenaden för skolskjutstrafiken till och från Ardalaskolan överklagar nu kommunens beslut. Bussföretaget hade lägst pris på dom aktuella turerna, men eftersom företaget inte har råd att utrusta bussen med säkerhetsbälten så gick entreprenaden till ett större bolag.
Anledningen till att företaget överklagar är att bilbälten inte var ett absolut krav från kommunens sida. Kommunpolitikerna avsåg från början att ställa bälteskrav på bussbolagen. Men en utredning fann att det skulle öka kommunens kostnader med runt två miljoner och då kompromissade man med att låta bilbälten vara meriterande vid upphandlingen. Det lokala bussbolaget har en buss med sittplatser för 50 personer, men har bara bälten på sju platser. Att utrusta den bussen med bälten för alla elever är inte ekonomiskt möjligt. Konkurrenten som vann anbudsstriden lovar att sätta in bilbälten under år 2004 på de platser där det är legalt och tekniskt möjligt.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".