Skaraborg

Persionärer kräver rättvis skattepolitik

Pensionärernas riksorganisation, PRO i Skaraborg, protesterar nu mot att regeringens skattesänkningar, bland annat jobbavdraget, inte gäller pensionärerna. Vid ett möte med politikerna igår krävde pensionärerna rättvisa, men utan att få besked.

- Vår pension är en lön vi arbetat ihop under åren, varför ska inte vi få samma skattelättnader som alla andra, undrar Margit Århäll ledamot i distriksstyrelsen för PRO i Skaraborg.

- Det går bra för Sverige, upprepade alliansens skaraborgska riksdagsledamöter vid mötet med PRO igår. Men trots det är det inte dags än för pensionärerna att få samma skattelättnader som de som arbetar.

Kristdemokraten Holger Gustafsson besvarade pensionärernas kritik med att citera Alf Svensson som sa att kakan måste bakas innan man kan äta den. Frågan om det är rättvist eller inte att prioritera bort de som inte längre arbetar fick inget tydligt svar.

- Inget är rättvist i ett system där man måste dela och det är synd att det inte är dags för lättnader för de svaga ännu. Vi har ju bara suttit i regeringen 1,5 år, sa Cecilia Widegren moderat riksdagsledamot från Vara.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista