Färre patienter ska locka läkare

Färre patienter per läkare ska locka läkare att söka sig till vårdcentralen i Tidaholm. Den nya vårdmodellen har presenterats för läkare från Tyskland. - De tycker det här låter som en tilltalande modell för verksamheten, säger blivande vårdcentralchefen Ylva Ringhede i Tidaholm.
Vårdcentralen i Tidaholm har under många år haft problem med att rekrytera läkare. I dag finns det bara två fast anställda läkare med specialisttjänst. Det skulle behövas sju för att täcka de tjänster som finns. Den nya vårdorganisationen går ut på att två vårdlag med läkare, sjuksköterskor, barnmorskor och sjukgymnaster ska dela på patienterna efter en "listning" som gjorts. På det sättet ska patienterna kunna träffa samma personer vid sina besök på vårdcentralen och läkarna ska få färre patienter. - Det betyder att ansvarstagandet minskar när det blir färre patienter. Chanserna att följa upp och ha en kontinuitet ökar, säger Ylva Ringhede. Till helgen kommer tre tyska läkare till Tidaholm för att diskutera eventuella anställningar.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".