"Nöne" slutar i Villa efter elitseriefiaskot

Bandylaget Villas misslyckande i elitserien får nu konsekvenser. Lagets tränare Per-Anders Gustafsson slutar efter elva år, trots att han egentligen har ett år kvar på sitt kontrakt. Gustafsson är överens med klubbledningen om att sluta och Villa söker nu en ny tränare utifrån.
Per-Anders Gustafsson har funderat på att sluta en längre tid, bland annat för att tränandet har tagit för mycket tid från hans vanliga jobb. - Och det går några år när man har inspiration till 110 procent, men om det går tungt ett tag så blir det mycket svårare. Gustafsson tycker nu att Villa bör hämta en tränare utifrån. Sedan 1985 har Villa haft tränare med bakgrund från det egna laget. Inför årets säsong var Villa favorittippat att gå till SM-final. Men under säsongen har spelet ibland gått knackigt och laget åkte ut redan i semifinal. Men Per-Anders "Nöne" Gustafsson förnekar att detta skulle ligga bakom att han nu hoppar av.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".