Krismöte om mjältbrandshot

Rädslan för mjältbrandssmitta fick igår regionens smittskyddsläkare att ha ett krismöte med bland andra räddningstjänsten, där man gick igenom hur en eventuell smitta ska hanteras.
Polisen i Västra Götaland har fått ett tiotal brev som verkat misstänkta, två av dem kommer från Skaraborg. Det man bedömer som allvarligast är ett brev som tidigare i veckan skickades till en läkare i Skaraborg och som visade sig innehålla pulver. På grund av den ökade rädslan för mjältbrandssmitta hölls igår ett krismöte i regionen, där smittskyddsläkaren träffade representanter för bland andra räddningstjänst, polis och sjukvård för att gå igenom hur man ska hantera en eventuell biologisk krigföring i Sverige. Smittskyddsläkare Nils Svensson säger att ett brev som verkar misstänkt ska överlämnas till polisen, har man hunnit öppna brevet ska man ta kontakt med både polis och smittskyddsläkare. - Det finns beredskap dygnet runt för det, säger Nils Svensson.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".