Ungdomarna flyttar från Tibro

Ungdomsarbetslösheten minskar i Tibro kommun. Detta trots att arbetslösheten ökar totalt sett. Det visar statistik från Länsarbetsnämnden. Lars Nilsson som är arbetsförmedlare i Tibro tror att detta delvis kan bero på att ungdomarna helt enkelt flyttar därifrån för att få jobb.
Ja, man kan diskutera vad det finns för möjligheter för en ung, arbetslös Tibrobo. Måste man flytta? Lars Nilsson är arbetsförmedlare i Tibro och menar att det visserligen kan gå att hitta arbete inom industri, service eller handel men jobben är inte många. Visst kan man få jobb i kommunen men utbudet är begränsat och arbetsförmedlingens budget är mindre än förra året så det finns inga större utrymmen till utbildning eller arbetsmarknadsprogram. Pengarna räcker bara till att prioritera de som gått arbetslösa en längre tid. Men det finns ljusglimtar även för den som stannar hemma: - Offentlig sektor, främst vård, har ett stort behov av personal, poängterar Lars Nilsson.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".