HANDBOLL

Tung förlust för IFK Skövde

Handbollslaget IFK Skövde kunde under lördagen ha säkrat viktiga poäng i kampen om att behålla slutspelspositionen i herrarnas elitserie. Istället så förlorade laget med 28 - 31 mot H43 efter hemmaledning med 16 - 14 i paus.

Koncentrationen försvann nästan helt i grova block av den andra halvleken. Jämfört med den intensiva och hyfsat jämna första akten, där bland annat Petter Hansson i hemmamålet stod för flera räddningar, så tog H43 över mycket av mycket av spelet i andra samtidigt som IFK Skövdes skott gick i stolpe, ribba eller så blev det felpass redan innan avslut.

- Vi kommer ut i andra och är slöa, säger målskytten Johan Elf. Vi är inte fokuserade på vår uppgift.

Efter att halva den andra delen av matchen spelats låg hemmatruppen under med 19 - 23. Då började IFK Skövde sakta krypa ikapp H43. Laget kom så nära som 25 - 26 men sen blev det ofokuserat igen och H43 kunde säkra segern.

Nu jagar Alingsås underifrån i tabellen, och eftersom det inte blev några poäng för IFK Skövde så får laget förlita sig till andra matchresultat i kampen om att få behålla slutspelsplatsen. Det är ett läge Johan Elf helst sluppit.

- Det är ju aldrig kul att lita på att ett annat lag ska förlora.