200 tyskar söker läkarjobb i Skaraborg

En annons i tyska läkartidningen skulle locka några tyska läkare att börja jobba på vårdcentralen i Tidaholm. Men istället visade sig hela 200 tyska läkare intresserade av att få kommit hit. - Gensvaret blev nästan en chock för oss, säger Tom Mårgård, informationsansvarig på Primärvården i Skaraborg.
Sjukvården i Skaraborg har under åren importerat läkare från Island och Spanien. Nu är det dags att försöka locka hit arbetslösa tyska läkare. Det kraftiga gensvaret på annonsen i tyska läkartidningen innebär, att flera vårdcentraler i Skaraborg nu kan rekrytera tyska läkare. I morgon är ett tiotal på plats för att bekanta sig med Skaraborg och sina tilltänkta arbetsplatser. Tre läkare kommer att förstärka vårdcentralen i Tidaholm. De andra kommer att erbjudas jobb i Mariestad, Götene, Nossebro och Falköping. Det är meningen att ett 20-tal av de 200 som söker ska få jobb inom sjukvården i Skaraborg. Efter sommaren ska de börja sina nya jobb.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".