Storbråk stoppade hockeymatch

Ett större bråk utbröt igår kväll mellan supportrar till Mariestads Bois och Tingsryd när de båda lagen spelade ishockey i Katrinhallen i Mariestad.
Matchen fick tillfälligt blåsas av när ett tiotal personer slogs och kastade saker in mynt och flaggor på isen.
Sammanlagt arbetade 15 poliser med att sära på de bråkande supportrarna.
Bråket började i pausen mellan första och andra perioden. Då råkade ett 10-15-tal supportrar från båda lagen mötas utanför ishallens toaletter och det blev en konfrontation med slag, knuffar och ordväxlingar, som upphörde när poliser och matchvärdar bildade mur mellan dom båda grupperna, och dom ledsagades senare olika vägar tillbaka till läktaren. Polisen omhändertog två tingsrydsanhängare och en mariestadssupporter, men de släpptes alla senare på kvällen. När matchen kom igång efter bråket igen var det stökigt framför allt i Tingsryds hejaklack. Det kastades in mynt och flaggor på isen, så att domarna var tvungna att avbryta matchen ett tag. Fler poliser tillkallades, och till slut arbetade 15 poliser med att hålla ordning. Båda lagens supportrar bidrog till att slagsmålet kom igång, Enligt akthavande polisbefäl i Skaraborg. Men tingsryds klack har varit inblandade i bråk tidigare i vinter, bland annat vid en match i Borås. På Tingsryds hemsida på Internet finns redan provocerande meddelanden till Maristads BOIS supportrar. Det där talas om returmatch på läkaren, påsöndag då det är dags för MariestadS BOIS att åka till Småland och Tingsryd för ett returmöte. Inga polisanmälningar lämnades in efter matchen. Mariestad BOIS gjorde en av säsongens bästa matcher och vann över Tingsryd med 4 -2 efter periodsiffrorna 1 - 0, 1 - 0 och 2 - 2.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".