Migrationsverket berömmer flyktingby i Undenäs

Lokalbefolkningen i lilla Undenäs i Tiveden får högsta betyg av Migrationsverket för sin insats för de asylsökande, som kommit till Källebackens stugby och camping. - Det är inte vanligt att folk ställer upp så här. Det är unikt, anser Margareta Jonsson, som är Migrationsverkets chef i Skaraborg.
Sedan två månader tillbaka hyr Migrationsverket husrum åt ett 80-tal asylsökande flyktingar på Källebackens camping i Undenäs i Karlsborgs kommun. I Undenäs bor knappt 300 invånare. Tack vare lokalbefolkningens helhjärtade insats fungerar asylmottagningen mycket bra. - Allt har blivit väldigt lyckat. Flyktingarna har blivit vänligt mottagna, säger Margareta Jonsson. Nu ska Undenäs visas upp som ett gott exempel för övriga kommuner i Skaraborg, som tvekar att ta emot flyktingar. - Vi vill visa det här som ett bra exempel, säger Margareta Jonsson.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".