Försvarsministern gav inga besked i Skövde

Nya försvarsministern Leni Björklund hade inga besked om försvarets framtida besparingar när hon i går besökte förbanden T2 och P4 i Skövde. - Det är långt till försvarsbeslutet 2004, säger Leni Björklund. Det enda hon säkert deklarerade i går är att den svenska allmänna värnplikten ska vara kvar.
Leni Björklund har bara varit försvarsminister i knappt ett halvår. I går gjorde hon sitt första besök hos svenska arméförband, och besökte landets största garnison i Skövde. - Det jag sett i dag (måndag) av arméförbandens utbildning får ett gott betyg, säger Leni Björklund. Men redan innan besöket har hon gett besked om att det finns för många flygflottiljer och mekaniserade förband i Sverige. Stora besparingsförslag väntas i nästa års försvarsbeslut. - Vi behöver gå igenom vår grundorganisation så vi får en bättre utbildning och utrustning för att kunna möta fienden, säger Leni Björklund.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".