Inget beslut om hotat äldreboende i Stenstorp

Det blev inget beslut i går om planerna på att lägga ner äldreboendet Björktuna i Stenstorp mellan Skövde och Falköping. Politikerna i socialnämnden i Falköping valde att skjuta på beslutet till den 7 april. - Frågan är så stor att vi vill MBL:a den regelrätt. Förhandlingarna är inte färdiga och därför lyftes frågan ut, förklarar Elisabeth Carlsson från Kommunal i Falköping.
Planerna på att avveckla äldreboendet på Björktuna - och istället bygga servicelägenheter - har upprört både personalen, de gamla och stenstorpsborna. Fackförbundet Kommunal ska nu träffa de anställda i Stenstorp för att informera om socialnämndens förslag om en nedläggning. - Jag tror att det kommer att bli en nedläggning, säger Elisabeth Carlsson. Socialnämnden i Falköping beslöt i går, att hela äldreomsorgen i kommunen ska ses över - med undantag för Björktuna. - Varför är det så bråttom att lösa just Björktuna, undrar Elisabeth Carlsson.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".