Bert satsar på ny nöjespark med artistprofil

I sommar ska en stor nöjespark växa fram strax utanför grindarna till Skara Sommarland. Tanken är att genomföra en sex veckor lång stadsfest, med bland annat dagliga uttagningar till artistdokusåpan Fame Factory. Mannen bakom planerna är Bert Karlsson.
- Vi gör en gigantiskt audition inför höstens omgång av Fame Factory, säger han. Det blir den största i Sverige någonsin. Förutom uttagningar till artistskolan kommer ett tivoli att byggas upp i samarbete med Axels tivoli, ett företag som bland annat har flyttbara nöjesattraktioner, som används vid stadsfester och festivaler. Det kommer också att finnas mat i samarbete med Stadshotellet i Skara. - Vi har ytterligare planer, men de är inte helt klara, så jag kan inte gå in på dem, säger Bert Karlsson. Och på frågan om det är ett permanent nöjesfält som nu ska byggas, svävar Bert Karlsson lite på målet: - Vi får se. Jag har visserligen planer på en nöjespark helt baserad på teveserier, som Robinson och Gladiatorerna, men vi tar ett år i taget.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".