Flest söker till ny brandutbildning i Skövde

Räddningsskolan i Skövde har fått flest sökande till den nya tvååriga eftergymnasiala brandmannautbildning, som startar vid räddningsskolorna till hösten. Runt 580 personer har sökt till Skövdeskolan. - Jag tror att de tycker att Skövde är en bra studentstad, och att skolan ligger centralt, säger Claes Forsgren på Räddningsverket i Skövde.
Drygt 1 800 personer har sökt till Räddningsverkets fyra räddningsskolor. Bara knappt tio procent av de sökande kommer in på utbildningen. Förutom i Skövde startar den också i Karlstad, Stockholm och Kramfors. Drygt 30 procent av de sökande vill gå i Skövde. Utbildningen är tvåårig och den är tänkt att på sikt helt ersätta dagens kurser på mellan tio och 15 veckor. 50 procent av de som antas till utbildning kommer direkt från gymnasiet. Resten har gymnasiekompetens plus arbetslivserfarenhet. För Skövdeskolan betyder den nya utbildningen mycket. - Nu kommer vi att ha kvar eleverna här i två år, säger Claes Forsgren.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".