Falska sedlar skäl att vara extra uppmärksam

Falska tusenkronorssedlar har den senaste tiden påträffats på flera håll i Skaraborg. Det finns skäl att vara uppmärksam, enligt polisen. Och Axevalla travbana har infört särskilda rutiner för att upptäcka falska sedlar.
Tre förfalskade 1000-kronors-sedlar har den senaste månaden påträffats i Mariestad. Sedlarna användes i olika butiker i stan och personalen upptäckte bluffen först när kunden lämnat affären. Mariestadspolisen utreder nu saken för att identifiera vem som betalat med sedlarna. En kriminalteknisk analys visar att 1000-kronorssedlar med samma serienummer använts i Skåne. Det säger Lennart Karlsson vid Mariestadspolisen. Än är det för tidigt att säga om de tre sedlarna i Mariestad är de enda i Skaraborg, men det finns skäl att vara uppmärksam. På Axevalla Travbana är man nu extra försiktig, efter varningar från polisen. Det säger Inga Rundkvist som är totochef vid travbanan. Utöver vanliga rutiner så följer personalen vid kassorna också särskilda instruktioner från polisen för att snabbt upptäcka falska sedlar.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".