Mariestad

Uppsagda på Vadsbokliniken får behålla jobben

Företagshälsovården Kinnekullehälsan tar över driften av den privata läkarmottagningen Vadsbokliniken i Mariestad som hotats av nedläggning. Företaget kommer att driva kliniken åtminstone året ut.

Den tidigare entrepenören på Vadsbokliniken, praktikertjänst, valde att dra sig ur när ekonomin gick knackigt. Istället tar nu Kinnekullehälsan över, och personalen som varit uppsagd får nu jobba kvar minst året ut i Kinnekullehälsans regi. Och företagets vd Per-Anders Gustafsson säger att man hoppas kunna driva kliniken vidare även därefter.

- Vi ger oss inte in i något som vi inte tror på långsiktigt, säger Per-Anders Gustafsson.

Han ser övertagandet av Vadsbokliniken som en erfarenhet inför fler etableringar inom den offentliga vården - till exempel övertaganden av vårdcentraler.

Det är ännu inte tillåtet för företagshälsovården, men en lagändring är på gång och riksdagen kommer snart att besluta i den frågan.

Och om lagförslaget blir verklighet och företagshälsovården släpps in i primärvården, så menar Per-Anders Gustafsson att Vadsbokliniken kommer att vara en bra erfarenhet på vägen.

- Det känns bra att kunna nå en så pass etablerad verksamhet. Vi tror på det här, säger Kinnekullehälsans vd.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".