Skaraborg

Manssamordnare i Utväg igen

I början av året stod Utväg Skaraborg helt utan mansverksamhet, men nu har en ny manssamordnare anställts. Det första han kommer att göra är att se till att det startar en mansgrupp till våren.
- Då får man tillsammans prata om våld i när relationer och hur man kan förändra sitt beteendemönster, och delge varandra erfarnheter kring både lyckade försök och mindre lyckade försök, säger den nye manssamordnaren Mikael Ottow.

I Utväg samverkar myndigheter och organisationer som på olika sätt kommer i kontakt med människor som lever i våldsamma relationer, både kvinnor, barn och män. Men när kriminalvården valde att dra in sitt bidrag till mansverksamheten, såg det ett tag ut som om manssamordnaren skulle försvinna.

Men efter att länsstyrelsen beviljat bidrag, kunde Utväg i mars anställa en ny manssamordnare. Och verksamhetsledare Ann Wollmar nu glad att det finns en manssamordnare igen:

- Det känns väldigt bra. Det är ju så stort fokus på de här frågorna i samhället att det är svårt att bara ta bort en verksamhet som fungerat bra i 12 år utan att komma med någon ersättning.

Mikael Ottow säger att hans viktigaste uppgift kommer att vara att få in män tidigare i verksamheten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista