1 av 2
Foto: Jan Fleischmann, Mariestads-Tidningen.
2 av 2
Foto: Jan Fleischmann, Mariestads-Tidningen.
Ishockey

Allsvenskan nästa för Mariestad Bois

Mariestad Bois är klart för spel i ishockeyallsvenskan nästa säsong.
Inför drygt 2 500 jublande supportrar i Katrinhallen blev det seger med 4-3 över Väsby.
Därmed blev den allsvenska platsen klar och den sista  matchen i serien borta mot Troja/Ljungby blir betydelselös.

Bois fick en bra start på matchen med två mål av Fredrik Jonsson redan efter tre minuter i spel i numerärt överläge. Väsby kunde dock reducera ganska omgående och första perioden blev spelmässigt jämn.

I början av den andra perioden gjorde Pär Edblom 3-1. Hans skott från ena rundeln tog på Väsby-målvakten och in i mål. Innan perioden var slut kunde dock Väsby göra mål vid spel i numerärt överläge.

Gästerna inledde den sista perioden mycket starkt och jagade en kvittering, men Bois-försvaret och målvakten Pär Åkerström stod emot och när Alfred Sjöman i Väsby-pressen lyckades göra 4-2, så var det hela i praktiken avgjort. Med tre minuter kvar att spela fick Väsby 4-3 och tog samtidigt ut sin målvakt i jakten på ytterligare mål, men lyckades inte med detta.

Strax innan slutsignalen började stora mängder konfetti regna in på isen och matchen fick avbrytas en kort stund innan spelet kunde återupptas. När slutsignalen ljöd utbröt det stora jublet

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".