Mariestad

Lättnad på Vadsbokliniken

Idag (onsdag) kommer politiker till den privata läkarkliniken Vadsbokliniken i Mariestad, för att diskutera situationen där.
De kommer att möta en lättad personalstyrka som är glad över att Kinnekullehälsan tar och att kliniken räddas. 
– Jag förlorade mitt jobb och blev uppsagd. Nu känns det som att det kommer att lösa sig på ett bra sätt för oss alla, säger receptionisten Maud Rosén.

På Vadsbokliniken i Mariestad jobbar fem personer, som alla blev uppsagda när Praktikertjänst valde att dra sig ur på grund av dålig ekonomi. På fredag skulle de ha slutat, men nu är det klart att företagshälsovården Kinnekullehälsan tar över istället. Skönt, tycker klinikföreståndaren Annika Pettersson, som fått ta emot många oroliga samtal från patienter:

– De har undrat vart de ska använda sig hädanefter, varför vi inte får fortsätta och om de kan träffa oss någon annanstans framöver. Det har varit många oroliga och ledsna patienter som inte mått bra av att det varit så oroligt.

På onsdagen besöker politikerna i hälso- och sjukvårdsstyrelsen östra Skaraborg kliniken för att få information om läget. De kommer att få veta att verksamhetschefen Tomas Gillström är nöjd med att Kinnekullehälsan tar över:

– Vi kommer att få resurser som de har och som är bra för oss. Jag tror också att Kinnekullehälsan har bättre resurser att klara upp- och nedgångar i verksamheten än Praktikertjänst hade.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".