Falköping

Missnöje med kommunledningen

Bland de anställda i Falköpings kommun gror ett missnöje mot kommunstyret.
På onsdagen avgick kommunfullmäktiges ordförande Håkan Arnesson i protest mot kommunalrådet Ulf Erikssons ledarstil.
- Det är en stark reaktion och ett tydligt tecken på att något inte står rätt till. Det känns inte bra, säger Patrick Nohlgren, samhällsbyggnadschef i Falköping.
Enligt honom finns det ett missnöje med ledningen bland tjänstemännen.

På onsdagen avgick fullmäktiges ordförande i Falköping, Håkan Arnesson, på grund av att han inte kunnat samarbeta med kommunalrådet och centerkollegan Ulf Eriksson. Enligt Arnesson har Ulf Eriksson en alltför auktoritär ledarstil, och han ser därför ingen möjlighet att fortsätta som ordförande.

– Spontant så tycker jag att det är otroligt olyckligt för kommunen att ordföranden slutar. Han ses som en stark, mycket duktig och välremitterad man inom kommunen, säger Patrick Nohlgren.  

Nohlgren ser avhoppet som ett tecken på att ledningen inte fungerar som den ska och säger också att det finns ett missnöje med ledningen bland tjänstemännen.  

Men det är inte alla ser Ulf Erikssons ledarstil som en anledning att hoppa av ett uppdrag.

– Personligen ser jag det såhär att om Ulf gör något som jag inte gillar så går jag in och pratar med honom direkt. Då brukar det inte bli något problem, säger Ed Kahrs, vice ordförande i kommunstyrelsen i Falköping. 

Kahrs tycker också att Eriksson ledarstil förbättrats:

– Jag tycker att hans ledarstil blivit bättre. Jag tror att samma kritik kan riktas mot många politiker, beroende på vilket humör de är på den dagen och så vidare.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista