FALKÖPING

Moderaterna vill ha tillbaka Arnesson

Moderaterna i Falköping vädjar nu till centerpartisten Håkan Arnesson om att han ska återvända till posten som kommunfullmäktiges ordförande.
Konflikten mellan Håkan Arnesson och kommunalrådet Ulf Eriksson har skapat kaos i Falköpings politiska ledning.

Moderaten Carl-Erik Skårman varnar för att Falköping som kommun kan ta skada om inte den borgerliga alliansen kan få ordning på konflikter och arbetsmiljö.

- Kan man inte lösa de här frågorna så skadar det majoriteten och Falköping som kommun. Men lyckas man klara upp det här så visar man på sin egen kompetens, säger Carl-Erik Skårman.

Konflikten mellan centerpartistiske kommunalrådet Ulf Eriksson och hans partikollega Håkan Arnesson har skapat en hopplös situation för den styrande alliansen.
Moderaterna hoppas nu att det ska gå att övertala Arnesson att ta tillbaka sitt beslut, något som Arnesson själv tidigare sett som helt uteslutet.

Konflikten bottnar dels i personliga motstättningar, men också i kommunalrådets ledarstil som anses som svår att acceptera, och där Ulf Eriksson själv medger att han ibland blir lite hetsig.

I Falköping florerar rykten om att kommunanställda sagt upp sig i ljuset av det som skett.
Det sägs också att kommundirektörens tidiga avgång har med Ulf Erikssons ledarstil att göra.

Carl-Erik Skårman vill inte tro att så är fallet, men vågar inte heller utesluta något.

- Jag har hört om ett eller två fall, och då har jag hört att det finns i och för sig godtagbara skäl - får man ett bättre jobb så slutar man och behöver man vara barnledig så slutar man av det skälet. Men det kan ju visa sig i efterhand att jag får en annan bild av det. Men då får man ta itu med det då, säger Carl-Erik Skårman.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".