GRÄSTORP

Osäker framtid för vårdcentral

Uppdaterad 12:18
Vårdcentralen i Grästorp står utan entreprenör till årsskiftet. Det företag som vann upphandlingen räknade fel, och nu måste upphandlingen göras om.

Det lilla vårdföretaget Avesina vann upphandlingen av vårdcentralen i Grästorp med bred marginal. Deras bud var betydligt lägre än konkurrenternas, något som sjukvårdspolitikerna nappade på. Men budet var så lågt att det var orealistiskt, och nu meddelar företaget att de räknat fel.

- Man får inte räkna fel för ofta, men vi har väl alla någon gjort ett misstag, säger Bengt Andersson, som är ordförande i Hälso- och sjukvårdsnämnden i Västra Skaraborg.

Upphandlingen måste nu göras om och framtiden är återigen osäker för vårdcentralen, som haft svårt att rekrytera läkare.

Men enligt Bengt Andersson kommer inte patienterna att bli lidande av ytterligare en upphandlingsprocess.

- Det ska inte innebära någonting för den enskilde vårdtagaren, för vi har ett ansvar att se till att det finns verksamhet för befolkningen i Grästorp. Vård i Grästorp kommer det finns vilket alternativ vi än väljer, säger Bengt Andersson.

Nämnden ska besluta hur de ska gå vidare vid sitt sammanträde den 23 april.

Idag drivs vårdcentralen av företaget Carema.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".