Skövde

Företagare omhäktad i svindlerihärva

En 35-årig företagare Skövde omhäktades på fredagen vid Skövde tingsrätt.
Enligt polisen handlar det om ett av Skaraborgs största ekobrottsmål.
– Han är misstänkt för att ha svindlat ett företag på nästa fyra miljoner kronor, säger polisinspektör Claes-Göran Lans.
– Han har goda chanser att bli friad, kontrar mannens advokat, Tomas Algons.

35-åringen misstänks för grova bedrägerier och grovt bokföringsbrott i en rad olika företag. Enligt polisen handlar det om systematiskt undanhållande av skattepengar från 1998 och framåt, sammanlagt fler miljoner kronor. 

Mannen har suttit häktad tre veckor och nu blir det ytterligare två veckor, då polisen bland annat ska förhöra personer i 35-åringens närhet.

Fälls han på alla punkter riskerar han flera års fängelse, och Claes-Göran Lans är säker på att man kommer att kunna fälla honom.

– Vi skulle inte fortsätta att driva den här utredningen om vi inte trodde på att vi hade någon möjlighet att nå ändå fram.

35-åringen erkänner delar av det som åklagaren påstår, men menar att han inte medvetet begått nåt brott.

Advokat Tomas Algons tycker inte att polisen har så mycket bevisning mot mannen som de vill göra gällande. Därför tror han att hans klient har goda chanser att bli friad från de grova brottsmisstankarna:   

– Vad jag har sett hittills så är chanserna goda. Så ser det ut nu, säger Tomas Algons.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista