Falköping

Möte om ledarkrisen i Falköping

Den senaste tidens motsättningar inom kommunledningen i Falköping gör att den borgerliga alliansen kallats till ett krismöte på måndag.
Kommunalrådet Ulf Eriksson (c ), får inte vara med på första delen av mötet:
– Tyvärr är det inte alla som vågar säga vad de tycker när personen är närvarande. Därför vill vi ha ett möte där han inte är med i början, säger Ed Kahrs (m).

Den senaste tiden har det varit turbulent i Falköping. Kommunfullmäktiges ordförande Håkan Arnesson har hoppat av i protest mot Ulf Erikssons ledarstil, som han tycker är för auktoritär. Dessutom har flera tjänstemän sagt upp sig. 

På måndag kommer de borgerliga partierna att träffas för att diskutera hur man ska lösa situationen. Ulf Eriksson själv är inte välkommen att delta när hans arbetsinsats utvärderas:

– Han vet att vi ska ha det här mötet och att vi ska diskutera honom. Vi går inte bakom ryggen på honom. Han får vara med när vi sedan ska diskutera hur vi ska gå vidare, säger Ed Kahrs, som är den som har kallat till mötet.

Ed Kahrs vill inte idag gå in på vilka lösningar som är tänkbara:

- Jag kommenterar det inte förrän vi har haft mötet på måndag. Först måste vi se vilka idéer centern har. Vi har lite idéer inom moderaterna men jag vill inte ta det förrän efter mötet.

Han vill heller inte spekulera i om alliansen kommer att kräva att Ulf Eriksson ska avgå.

Tidigare rapportering:


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".